[arkiv | Artistmønstringen, Kongsfesten 2017]

Nedenfor vil du får presentert de 11 forskjellige artistene som har meldt seg på med bidrag til Kongsfestens artistmønstring. Av de 11 påmeldte kommer 3 til å spille på selve festivalen! Den artisten som får flest stemmer er automatisk kvalifisert, og de fem neste går til en juryutvelgelse hvor ytterligere to blir valgt ut.

Sjekk dem ut og stem på din favoritt! Avstemningen pågår fra 1. juni til 20. juni.

Temmersåks

Temmersåks er et rockeband fra Nord-Odal som består av fire unge musikere i alderen 13-15 år. De har allerede deltatt et par ganger på UKM, og håper at de får muligheten på Kongsfesten.

Lytt på Temmersåks via YouTube.

Kjersti Palm Reitan

Kjersti er en lokal sangerinne som mange allerede har lagt merke til. Både med og uten band har hun uten tvil det som skal til for å nå opp både på Kongsfesten og andre steder.

Elvarhøi

Uten gimmicker, kostymer eller ironisk distanse bringer Elvarhøi den jordnære sounden fra folkrockens gylne tidsalder inn i moderne folkmetall.

Kilovolt

Kilovolt er fire ungdommer fra Kongsvinger, som sammen med sin musikklærer Hr. Skadsdammen nå har bestemt seg for å gjenopplive god gammal rock!

Lytt på Kilovolt via UKMtv.

StenzbölBanden

Med Simen Stensbøl i spissen er Stensbølbanden allerede i gang med å skape seg et navn som et dyktig liveband, og nå ønsker de å få muligheten til å vise det på hjemmebane.

Lytt på StenzbölBanden via Spotify.

Autokarma

Autokarma kommer fra Hamar, men har allikevel kjempelyst til å spille på Kongsfesten. Bandet spiller i disse dager også i Oslo, og jobber seg oppover i musikkverdenen.

Lytt på Autokarma via YouTube.

David Berget/Anders Trongaard/Rainer Soløy

Delvis fra Kongsvinger, hiphopkollektivet Synergi Music som er så mye mer enn hiphop er allerede kjent for forrykende konserter, og kommer til å bli en hard deltaker å bryne seg på i vår artistkonkurranse!

Lytt på David Berget/Anders Trongaard/Rainer Soløy via Spotify.

Krutt

Krutt er akkurat det du kan forvente med det navnet, nemlig tøff rock 'n' roll! Nå vil de til Kongsfesten.

Lytt på Krutt via Spotify.

Shadowland

Shadowland er 5 karer fra Hedmark(Elverum, Hamar, Løten, Stange), som spiller eget materiale inspirert av 70-talls, tidlig 80-talls hard/tungrock. Musikken er inspirert av band som Black Sabbath, Iron Maiden, Danzig m.fl.

Lytt på Shadowland via Spotify.

Singled Out

Gladpunk til folket! Det lokale bandet fikk mange nye venner på Byfest:dag 2, og er klare til å vise seg fram nok en gang for Kongsvinger-folket.

Lytt på Singled Out via YouTube.

FØSS

Tidligere Fuzz Generation, nå bare Føss, er en gjeng unge østfoldinger med heavy metal i blodet. De spiller snart på sin andre Tons of Rock, og synes det er på tide at også Kongsvinger får en smak av Østfoldsk metal.

Lytt på FØSS via Spotify.

Artistmønstringen avgjort!

Temmersåks fra Nordre Odalen fikk soleklart flest publikumsstemmer. Føss fra Sarpsborg og Singled Out fra Vinger gikk videre fra juryavstemmingen.